Vrijdag 28 augustus was het dan eindelijk zover, jeugdkamp 2020. Na veel geregel en vertraging door het coronavirus is het toch gelukt een kamp te organiseren voor de jeugd van Krathos. Vrijdagavond werd iedereen verwacht bij de Boerhaarshoeve in Grolloo. Ieder team had z’n eigen huisje waar ze konden slapen. Na het opmaken van de bedden en het afscheid nemen van de ouders kon de spelletjesavond beginnen in de gemeenschappelijke ruimte. De teams werden door elkaar gehusseld en er werden verschillende spelletjes gespeeld tegen elkaar zoals het maken van de hoogste spaghettitoren, woorden onthouden en zoveel mogelijk spullen zoeken in een bepaalde kleur. Na de spelletjesavond mocht iedereen nog even chillen om daarna op bed te gaan. Het was een onrustige eerste nacht met veel muziek, gedans, geschreeuw en een zoektocht naar een hele grote spin. 

Wij waren ook enigszins verbaasd dat iedereen ‘s ochtends op tijd aan het ontbijt zat. Nadat alle teams hadden ontbeten en  lunchpakketjes hadden gemaakt vertrokken we al zingend richting de Ieberenplas. Hier werd door dezelfde teams als vrijdagavond een lijst van opdrachten uitgevoerd, The Crazy 66. Het waren 66 opdrachten waar je een verschillend aantal punten voor kon verdienen. Opdrachten zoals verzamel 10 handtekeningen, draai 88 rondjes, vertel een mop, maak een nieuw Krathos clublied etc. Terwijl ieder team hard bezig was met het uitvoeren van de opdrachten sloeg het weer om en zijn we (per auto) snel weer richting de huisjes vertrokken. ‘S avonds na het patat eten stond er een volleybal quiz op de planning. Gelukkig waren de meeste teams goed op de hoogte van alle regels in het volleybal. Waar ze het lastiger mee hadden was de vraag hoe de voorzitter van onze vereniging heette, dat viel wel wat tegen. Na de quiz was het tijd voor de laatste activiteit van de dag, het douanespel. In het donker door het bos rennen om zoveel mogelijk zakjes ‘cocaine’ te verzamelen bleek een top idee te zijn. Iedereen deed heel fanatiek mee (ook de brandnetels). Nadat het spel was afgelopen en iedereen zichzelf goed had gecontroleerd op teken was het bedtijd. De tweede avond verliep een stuk rustiger (voor zover wij weten). 

Op de laatste dag werden alle punten van alle spelletjes bij elkaar opgeteld van het weekend. Uiteindelijk had team ‘Netflix and Chill bende’ gewonnen en kregen zij een leuke prijs. 

Al met al was het een zeer geslaagd kamp!

 

We willen graag de Club van 50 nog bedanken voor het sponsoren van het kamp en Bakker Meijer voor het sponsoren van het heerlijke brood, BEDANKT!