Een kleine twintig volleybaltrainers uit de wijde omgeving van Hoogezand deden zaterdag 30 september mee aan een clinic van niemand minder dan Abe Meininger. De gelouterde trainer keerde daarmee even terug op het oude nest in de Europahal. In de jaren zeventig en tachtig wist hij met een gedegen jeugdopleiding en een uitgekiend stappenplan de selectie van DAK bijna naar het allerhoogste volleybalniveau in Nederland te brengen.

Abe Meininger in actie tijdens de trainers clinic

De volleybalclinic bracht trainers van Krathos, Vios Kolham, Flash Veendam, Ritola Zuidlaren, MSK Musselkanaal, Vios Ruinen, Oranje Nassau Groningen, De Meeuwen Zuidhorn en Peelermarke Assen naar Hoogezand. Meininger wist hen te inspireren met uitleg over basistechnieken en oefeningen om deze technieken aan te leren. Terwijl de ‘volleybalprofessor’ zijn kennis doceerde, schreven sommige trainers hun blocnotes vol om de oefenstof bij hun eigen club te kunnen gebruiken. ‘‘Het was zeer verhelderend, ik heb er veel van opgestoken”, vatte een van de enthousiaste deelnemers na afloop de clinic samen. “Hier ga ik zeker mijn voordeel mee doen.”

We zijn vast van plan om Abe nog een keer uit te nodigen voor een volleybalclinic op een andere dag dan zaterdag. De meeste Krathos-trainers hadden op zaterdag andere (volleybal)verplichtingen. Het is wel gebleken dat de drie trainers van Krathos die de clinic wel hebben gevolgd, hier veel van opgestoken hebben. We roepen al onze trainers dan ook op om de volgende clinic massaal te volgen.